Menu Close

Najbolja ogrlica protiv krpelja za pse

Najbolja ogrlica protiv krpelja za pse

Krpelji mogu biti vrlo štetni za vašeg psa. Ako se uhvati i ugrize vašeg psa, to može dovesti do bolesti i smrti. Dok su oralni tretmani i lokalna primjena neke od najučinkovitijih metoda za oslobađanje vašeg štenca ili odraslog psa od krpelja, preventivne mjere poput ogrlica protiv krpelja mogu pružiti dodatnu preventivnu zaštitu tijekom vremena.

Ogrlice protiv krpelja prikladne su za korištenje jer otpuštaju lijek sporo, tijekom nekoliko mjeseci, i manje su neuredne od lokalnih tretmana. U ovom članku ćemo pokriti sve što trebate znati o najboljoj ogrlici protiv krpelja za pse.

Kako znati je li vašeg psa ugrizao krpelj

Glavni simptomi krpelja na psima uključuju povraćanje, groznicu, otekline oko zglobova, hromost i letargiju. Ostali simptomi mogu uključivati:

Najbolja ogrlica protiv krpelja za pse

Najbolja ogrlica protiv krpelja za pse je Seresto dog collar. Dvije druge dobre opcije su Adams Flea & Tick Collar i Sobaken.

Ako vaš pas već ima krpelja, trebali biste pročitati moj članak o tome što učiniti kada je vaš pas pun krpelja.

Seresto ogrlica za pse

Ova ogrlica polako otpušta kemikalije koje ubijaju i odbijaju krpelje prije nego što dobiju priliku ugristi vašeg psa i početi ga hraniti. Isporučene u malim dozama, kemikalije se šire po tijelu životinje kako bi se osigurala učinkovita kontrola buha i krpelja od glave do repa.

Jednostavna za korištenje i bez mirisa, ova ogrlica sprječava buhe i krpelje do osam mjeseci, ubijajući parazite pri kontaktu. Nakon što se stavi na vašeg ljubimca, počinje ubijati i odbijati buhe unutar 24 sata. Dokazano učinkovit protiv buha, krpelja i ušiju, širok raspon korisnosti Seresto ogrlice protiv buha i krpelja znači da ne morate brinuti o višestrukim tretmanima za višestruke štetnike iz okoliša.

Također je vodootporan, što znači da i dalje možete kupati svog psa ili ga pustiti da pliva. Međutim, Seresto preporučuje da svog psa ne kupate više od jednom mjesečno. Ogrlica protiv buha također će imati kraći vijek trajanja ako vaš pas često pliva, stoga Seresto preporučuje zamjenu ogrlice za česte pseće veslače nakon pet mjeseci.

Dobra kvaliteta ima svoju cijenu. U trenutku pisanja, jedna ogrlica košta oko 50 eura. Iako se ovo čini puno, traje 8 mjeseci.

Adams ogrlica protiv buha i krpelja

Adams Flea & Tick Collar Plus za pse i štence je dugotrajna ogrlica protiv buha i krpelja sa do šest mjeseci zaštite, i dvije ogrlice po paketu. Ogrlica je vodootporna, ubija odrasle buhe prije nego polože jaja, ubija krpelje, a čak je i repelent za komarce.

Adams Flea & Tick Collar Plus je univerzalna ogrlica protiv buha za male i velike pse – pod uvjetom da su stari najmanje 12 tjedana. Lako se navlači, može se prilagoditi vratu svakog psa, a višak možete odrezati. Također ima kontinuirano oslobađanje aktivnih sastojaka koji štite cijelo tijelo vašeg psa.

Ovu ogrlicu možete kupiti za 30 eura, a uz nju dolaze dvije ogrlice.

Sobaken ogrlica za pse

Ako želite prirodni proizvod, ovo je vaša najbolja opcija. Sobaken ogrlica ne sadrži sintetičke insekticide niti kemikalije. Također, za svaku prodanu ogrlicu, proizvođač donira 3 dolara za dobrobit životinja.

• Neke druge izvrsne značajke uključuju

• Nudi 8 mjeseci zaštite

• Ovratnik jedne veličine koji odgovara malim, srednjim i velikim pasminama

• Prikladno za pse i štence od 3 mjeseca i starije

• Vodootporan dizajn

Što je najbolje, ova je ogrlica vrlo pristupačna. Košta samo 25 eura i traje 8 mjeseci.

Ako imate mačku, trebali biste pogledati moj članak o najbolje sredstvo protiv buha za mačke.

Prirodni načini zaštite od krpelja kod pasa

Osim ogrlica za pse, postoje i mnogi prirodni načini na koje možete zaštititi svog psa od krpelja i buha. Ove prirodne metode uključuju jabučni ocat, limun i prašinu dijatomejske zemlje.

Jabučni ocat

Učinite krv vašeg psa manje ukusnom za krpelje uvođenjem jabučnog octa u prehranu vašeg psa. Učinite to dodavanjem dvije žlice jabučnog octa u posudu s hranom ili vodom vašeg psa. Najbolji način da se nosite s krpeljima je spriječiti ih da se zakače za vašeg psa. Sprječavanjem krpelja da se zalijepe za kožu vašeg psa, također može pomoći u smanjenju gubitka dlake vašeg psa.

Limuni

Krpelji također ne vole limun. Držite ih na odstojanju prskanjem psa otopinom limuna. Napravite ga kod kuće tako da izrežete limun. Zatim zakuhajte lonac vode. Limune stavite u vodu i ostavite da se ohlade prije nego što ih stavite u hladnjak. Neka se limuni namaču cijelu noć. Ujutro ulijte vodu u bocu s raspršivačem i vaša otopina limuna je gotova.

Prašina dijatomejske zemlje

Naposljetku, ako ste poput mene i niste baš oduševljeni izradom vlastitih kućnih lijekova, tu je proizvod za vas, dijatomejska zemlja. Pospite ovo po posteljini vašeg ljubimca ili gdje god vaši ljubimci vole ležati kako biste spriječili krpelje.

Ako vas pas stalno svrbi, ali ne nalazite krpjela ili buhe, trebali biste pročitati moj članak o pas se češe a nema buhe.

Koje su bolesti koje prenose krpelji kod pasa?

Krpelji su unutarstanični paraziti koji sišu krv iz svojih domaćina, a mogu nositi i prenijeti opasne bakterije u tijelo vašeg psa. Ove bakterije žive unutar stanica i potencijalno mogu uzrokovati mnoge bolesti koje zaraze tisuće pasa svake godine. Ispod su neke od najčešćih bolesti koje kod pasa uzrokuju krpelji.

Lajmska bolest

Bakterija borrelia burgdorferi, koju prenose crnonogi ili jelenji krpelji, uzrokuje lajmsku bolest, globalni problem koji brzo raste. Krpelj se mora hraniti prije 24 do 48 sati prije nego što zarazi domaćina.

Ova bolest može rezultirati simptomima u rasponu od bolova u zglobovima ili oticanja, šepanja i povećanih limfnih čvorova do letargije, hromosti i vrućice. Ovi simptomi mogu napredovati do zatajenja bubrega, što može biti kobno, kao i ozbiljnih srčanih i neuroloških učinaka.

Pjegava groznica Rocky Mountaina

Drveni krpelj Rocky Mountaina, krpelj američkog psa i smeđi jelenji krpelj prenose RMSF, jednu od uobičajenije prepoznatih bolesti koje prenose krpelji i koja se nalazi diljem Sjeverne, Južne i Srednje Amerike. Zaraziti se mogu i psi i ljudi.

Simptomi mogu uključivati ​​natečene limfne čvorove, niske razine trombocita, vrućicu, slab apetit i bolove u zglobovima. Neki psi mogu doživjeti neurološke probleme, uključujući slabe udove ili klimav stas.

I kod pseće erlihioze i kod RMSF-a, bakterije se mogu prenijeti u roku od 3 do 6 sati nakon što se krpelj zakači za vašeg psa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *