Menu Close

Najbolje sredstvo protiv buha za mačke

Najbolje Sredstvo Protiv Buha za Mačke

Buhe su čest problem za mačke i važno je pronaći najbolji tretman protiv buha za mačke kako bi bile zdrave i sretne. Buhe mogu uzrokovati razne zdravstvene probleme za mačke, uključujući iritaciju kože, anemiju, pa čak i trakavice. Srećom, postoji niz dostupnih tretmana protiv buha koji će vašu mačku zaštititi od ovih dosadnih parazita.

Najbolje Sredstvo Protiv Buha za Mačke

Tri najbolja tretmana za buhe kod mačaka su lokalne kreme, oralne tablete i ogrlice protiv buha.

Prvi korak u pronalaženju najboljeg tretmana protiv buha za mačke je razumijevanje različitih vrsta dostupnih tretmana protiv buha.

Topikalno rješenje

Najčešća vrsta tretmana protiv buha je lokalna otopina koja se nanosi izravno na kožu mačke. Ove otopine sadrže insekticide koji ubijaju buhe pri kontaktu. Općenito su sigurni i učinkoviti, ali mogu izazvati iritaciju kože kod nekih mačaka.

Neki od najčešće korištenih lokalnih tretmana protiv buha za mačke uključuju:

Frontline Plus: Ovaj spot-on tretman sadrži fipronil i (S)-metopren, koji zajedno ubijaju buhe i sprječavaju izleganje njihovih jaja.

Advantage II: Ovaj lokalni tretman sadrži imidakloprid i piriproksifen, koji ubijaju buhe i sprječavaju da se njihova jajašca razviju u odrasle buhe.

Revolution: Ovaj spot-on tretman sadrži selamektin, koji ubija buhe i također štiti od srčanog crva, valjkastog crva i ankilostomatozoida.

Važno je pažljivo slijediti upute na pakiranju kada na svojoj mački primjenjujete lokalne lijekove protiv buha. Osim toga, uvijek se trebate posavjetovati sa svojim veterinarom prije nego što koristite bilo kakav tretman protiv buha na svom ljubimcu kako biste bili sigurni da je siguran i učinkovit za njih.

Oralni lijekovi

Druga vrsta liječenja protiv buha je oralni lijek. Ovi lijekovi sadrže insekticide koji se apsorbiraju u mačji krvotok. Oralni lijekovi općenito su sigurni i učinkoviti, ali mogu izazvati nuspojave poput povraćanja ili proljeva. Ovi lijekovi dolaze u obliku pilula ili tableta za žvakanje, a djeluju tako da ubijaju buhe i sprječavaju da se njihova jajašca izlegu.

Tri najbolja oralna tretmana za liječenje buha kod mačaka uključuju:

Capstar: Ovaj oralni lijek sadrži nitenpiram i djeluje brzo ubijajući odrasle buhe na vašoj mački unutar 30 minuta od primjene.

Program: Ovaj lijek sadrži lufenuron i daje se oralno jednom mjesečno kako bi se spriječilo izleganje jaja buha.

Comfortis: Ova tableta za žvakanje sadrži spinosad i daje se oralno jednom mjesečno za ubijanje odraslih buha na vašoj mački.

Važno je pažljivo slijediti upute na pakiranju kada svojoj mački dajete oralne lijekove. Osim toga, uvijek se trebate posavjetovati sa svojim veterinarom prije nego što koristite bilo kakav tretman protiv buha na svom ljubimcu kako biste bili sigurni da je siguran i učinkovit za njih.

Ogrlice protiv buha

Na kraju, tu su i ogrlice protiv buha. Ove ogrlice sadrže insekticide koji se oslobađaju tijekom vremena, ubijajući buhe pri kontaktu. Ogrlice protiv buha općenito su sigurne i učinkovite, ali mogu izazvati iritaciju kože kod nekih mačaka.

Neke od najčešće korištenih ogrlica protiv buha za mačke uključuju:

Seresto: Ova ogrlica sadrži imidakloprid i flumetrin i pruža do 8 mjeseci zaštite od buha i krpelja.

Hartz Ultraguard: Ova ogrlica sadrži tetraklorvinfos i pruža do 7 mjeseci zaštite od buha i krpelja.

Adams Plus: Ova ogrlica sadrži tetraklorvinfos i metopren i pruža do 7 mjeseci zaštite od buha i krpelja.

Važno je pažljivo slijediti upute na pakiranju kada na svojoj mački koristite ogrlice protiv buha. Osim toga, uvijek se trebate posavjetovati sa svojim veterinarom prije nego što koristite bilo kakav tretman protiv buha na svom ljubimcu kako biste bili sigurni da je siguran i učinkovit za njih. Neke mačke mogu imati alergijske reakcije na ogrlice protiv buha, stoga je važno pratiti svoju mačku zbog bilo kakvih znakova nelagode ili iritacije dok nosi ogrlicu.

Prilikom odabira najboljeg tretmana protiv buha za mačke, važno je uzeti u obzir individualne potrebe vaše mačke. Neke mačke mogu biti osjetljivije na određene vrste tretmana protiv buha, stoga je važno razgovarati sa svojim veterinarom o najboljoj opciji za vašu mačku.

Buhe mogu uzrokovati veliki stres kod mačaka, te ih mogu uzrokovati ugrizima i grebanjima. Važno je brzo liječiti buhe, posebno kod mačića, jer su njihova tijela ranjivija. U ozbiljnim slučajevima, buhe mogu uzrokovati smrt vašeg mačića.

Uz buhe, razmislite i o liječenju krpelja. Ako vaša mačka već ima krpelja, trebali biste pogledati moj vodič o tome kako ukloniti krpelja s mačke.

Prevencija

Osim odabira pravog tretmana protiv buha, također je važno poduzeti korake za sprječavanje povratka buha. Redovito usisavanje i pranje posteljine vaše mačke može pomoći u smanjenju broja buha u vašem domu. Također biste trebali redovito čistiti pijesak svoje mačke.

Također biste trebali držati svoju mačku podalje od drugih životinja koje bi mogle imati buhe, a pobrinite se da tretirate i sve druge kućne ljubimce u svom domu protiv buha.

Na primjer, psi mogu prenijeti buhe na mačke. Možete saznati više u mom vodiču o tri najbolje ogrlice protiv krpelja za pse.

Također je važno potražiti simptome kod svoje mačke. Na primjer, ako vaša mačka ne jede i spava puno, postoji mogućnost da ima buhe.

Konačno, važno je zapamtiti da tretmani protiv buha nisu lijek za sve. Čak i uz najbolji tretman protiv buha, još uvijek je moguće da se buhe vrate. Ako primijetite da se vaša mačka još uvijek češe ili ima buhe, važno je da se obratite svom veterinaru radi daljnjeg liječenja.

Zaključak

Pronalaženje najboljeg lijeka protiv buha za mačke može pomoći da vaša mačka ostane zdrava i sretna. Razumijevanjem različitih vrsta dostupnih tretmana protiv buha i poduzimanjem koraka za sprječavanje povratka buha, možete osigurati da vaša mačka ostane bez buha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *