Menu Close

Zašto pas stalno mljačka?

Zašto Pas Stalno Mljačka

Psi su poznati po svom širokom rasponu vokalizacija, od laveža i cviljenja do režanja i zavijanja. Ali jedan zvuk koji može biti posebno neugodan je kada glasno žvaču. Ako vaš pas stalno mljačka, važno je razumjeti zašto to radi i što možete učiniti da mu pomognete.

Zašto Pas Stalno Mljačka?

Glavni razlozi zašto pas stalno mljačka je taj što želi pažnju, rastu mu zubi, zabrinuti su ili im je dosadno. Također mu se možda neće svidjeti njegova hrana.

Najčešći razlog za glasno žvakanje je taj što vaš pas pokušava privući vašu pozornost. Psi su društvene životinje i vole biti u društvu ljudi. Ako se vaš pas osjeća zapostavljeno ili mu je dosadno, može početi glasno žvakati u pokušaju da privuče vašu pozornost. To je osobito istinito ako ste ih neko vrijeme ignorirali.

Još jedan razlog zašto vaš pas možda glasno žvače je zato što mu niču zubi. Štenci prolaze kroz fazu nicanja zubića u kojoj njihove mliječne zube zamjenjuju odrasli zubi. Tijekom tog vremena mogu žvakati sve što im dođe u ruke kako bi ublažili nelagodu. Ako vašem psu niču zubi, važno mu je dati odgovarajuće igračke za žvakanje koje će mu pomoći da prođe ovu fazu.

Također je moguće da vaš pas glasno žvače jer je zabrinut ili pod stresom. Psi mogu postati tjeskobni ili pod stresom iz različitih razloga, kao što su promjena rutine, novi ljubimac u kući ili glasna buka. To također može uzrokovati da vaš pas cvili i zavija ili povraća bijelo.

Ako se vaš pas osjeća tjeskobno ili pod stresom, može početi glasno žvakati u pokušaju da se nosi sa svojim emocijama.

Konačno, vaš pas možda glasno žvače jer mu je dosadno. Psi trebaju mentalnu i fizičku stimulaciju kako bi ostali zdravi i sretni. Ako vaš pas nema dovoljno vježbe ili mentalne stimulacije, mogao bi početi glasno žvakati iz dosade.

Kako pomoći psu koji stalno mljačka?

Prvo što trebate učiniti je promijeniti njihovu prehranu. Postoji mogućnost da preferiraju drugačiju vrstu hrane koju je lakše žvakati i probaviti.

Još jedan znak da trebate promijeniti njihovu prehranu je ako vaš pas povraća hranu.

Ako vaše štene preglasno žvače, moguće je i da je znak da ne dobiva dovoljno mentalne stimulacije ili vježbe.

Kako biste smanjili glasno žvakanje vašeg šteneta, započnite tako da mu pružite mnogo mentalne stimulacije. To može uključivati interaktivne igračke, slagalice, pa čak i igračke za dijeljenje hrane. Ove igračke mogu pomoći u zadržavanju uma vašeg šteneta i mogu pomoći smanjiti njegovu potrebu za žvakanjem drugih stvari.

Također biste se trebali pobrinuti da vaše štene ima puno vježbe. Redovite šetnje i igranje mogu pomoći u održavanju razine energije vašeg šteneta i smanjiti njihovu potrebu za žvakanjem stvari.

Ako vaše štene i dalje preglasno žvače, možete mu također pokušati dati igračku za žvakanje. Igračke za žvakanje dizajnirane su da budu izdržljive i mogu pomoći zadovoljiti potrebu vašeg šteneta za žvakanjem. Svakako odaberite igračku za žvakanje koja je odgovarajuće veličine za vaše štene i koja je izrađena od izdržljivog materijala.

Konačno, također možete pokušati koristiti sprej za odvraćanje. Sprejevi za odvraćanje osmišljeni su kako bi obeshrabrili vaše štene da žvače određene predmete. Jednostavno poprskajte sredstvo za odvraćanje na predmete koje ne želite da vaše štene žvače i to bi trebalo smanjiti njihovu želju za žvakanjem tih predmeta.

Slijedeći ove savjete, trebali biste smanjiti glasno žvakanje vašeg šteneta. Upamtite, važno je vašem štenetu pružiti mnogo mentalne stimulacije i vježbe kako mu ne bi bilo dosadno i smanjili njegovu potrebu za žvakanjem stvari. Osim toga, davanje igračke za žvakanje i korištenje spreja za odvraćanje također može pomoći u smanjenju njihovog glasnog žvakanja.

Bez obzira na razlog, važno je riješiti problem što je prije moguće.

Zaključak

Ako ste ikada čuli svog psa kako glasno žvače, znate koliko to može biti neugodno. Ne samo da odvlači pažnju, već može biti i znak da nešto nije u redu. Također je važno zapamtiti da je žvakanje prirodno ponašanje pasa. Iako može biti neugodno, važno je imati strpljenja i razumijevanja. Pravilnim pristupom možete pomoći svom psu da nauči tiše žvakati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *