Menu Close

Najbolja fontana za mačke

Najbolja fontana za mačke

Kao predani vlasnici mačaka, razumijemo važnost pružanja najbolje njege našim mačjim prijateljima, a jedan ključni aspekt njihove dobrobiti je hidratacija. Mačke su poznate po tome što su izbirljive u pogledu svojih izvora vode, zbog čega je ulaganje u visokokvalitetnu fontanu za mačke preokret. U ovom postu na blogu zaronit ćemo u svijet fontana za mačke i istaknuti četiri izuzetna modela koji se ističu među ostalima.

Najbolja fontana za mačke

Najbolje fontane za mačke su Camon automatska fontana, Hagen Catit Pixi fontana, AONBOY fontana za mačke i Neptunova fontana.

Camon automatska fontana:

Camon automatska fontana

Automatska vodena fontana Camon je svestrana opcija dizajnirana za pse i mačke. Njegova ključna značajka leži u prirodnoj privlačnosti cirkulirajuće vode, koja mami kućne ljubimce da ostanu hidrirani. S izdašnom zapreminom od 1,7 litara, ova fontana osigurava stalnu opskrbu svježom vodom za vaše krznene prijatelje.

Uključivanje 1,7 m dugog električnog kabela s niskim sigurnim naponom i CE navedenim napajanjem naglašava sigurnost za kućne ljubimce i vlasnike. Čišćenje je lako zahvaljujući Easy-click odspajanju, koje omogućuje odspajanje kabela bez napora. Plastični spremnik može se prati u perilici posuđa, što čini održavanje bez problema.

Za održavanje svježine vode, Camon fontana dolazi opremljena zamjenjivim filtrom s aktivnim ugljenom. Ova značajka ne samo da održava vodu čistom i zdravom, već i poboljšava okus. Kao promišljeni dodatak, paket uključuje zamjenski preusmjerivač vode, koji osigurava nesmetanu hidrataciju za vaše ljubimce.

Ovu fontanu za mačke možete kupiti u Pet Centru za 37 eura. Možete provjeriti ovdje na njihovoj web stranici.

Hagen Catit Pixi fontana:

Hagen Catit Pixi fontana

Hagen Catit Pixi Fountain je moderan i učinkovit dispenzer vode koji mačkama pruža stalan pristup svježoj i čistoj vodi. Fontana se može pohvaliti volumenom od 2,5 litre, osiguravajući dovoljno opskrbe za vaše mačje društvo. Njegov trostruki sustav filtera omekšava vodu, eliminira ostatke, mirise i nečistoće kako bi se poboljšala ukupna kvaliteta vode.

Opremljena LED upozorenjima o statusu i značajkom automatskog isključivanja, Catit Pixi Fountain vas obavještava o svom radnom statusu. Tiha pumpa osigurava okruženje bez smetnji za vas i vaše mačke. Dostupna u tri divne boje – svijetlo plavoj, ružičastoj i bijeloj – ova fontana lako se uklapa u bilo koji kućni dekor.

Ovu fontanu možete kupiti na ZooCityju za 53 eura.

AONBOY fontana za mačke:

AONBOY fontana za mačke

Dizajnirana za male do srednje velike kućne ljubimce, AONBOY fontana za mačke je čudo od 2 litre koje daje prednost čistoći i okusu vode. Napredni sustav filtracije fontane učinkovito uklanja nečistoće i neugodne mirise, osiguravajući vašem ljubimcu svježiju i čišću vodu. To ne samo da sprječava bolest, već i potiče redovitu hidrataciju.

Savršena za zaposlene vlasnike kućnih ljubimaca, pumpa za vodu AONBOY radi ultra tiho (≤30 dB) i troši samo 1,5 W energije. Ova niska potrošnja energije osigurava energetsku učinkovitost i bezbrižnost. Bilo da ste na poslovnom putu ili na kratkom odmoru, ova će vas fontana pokriti, pružajući dovoljno vode za 3-5 dana.

Ovu fontanu možete kupiti za 19 eura na Amazonu.

Neptunova fontana:

Neptunova fontana

Fontana Neptun podiže hidrataciju na višu razinu svojim jedinstvenim dizajnom i funkcionalnošću. Nudeći redoviti protok svježe i hladne vode, ova fontana uključuje četiri različita nastavka za mlaznice izrađene od silikona. Ovi dodaci stvaraju različite uzorke vode, dodajući element zabave i raznolikosti iskustvu pijenja vaše mačke.

Idealna za kućanstva s više mačaka, fontana Neptun ima protok vode na tri strane, osiguravajući pristupačnost za sve vaše mačje društvo. Fontana radi tiho i štedi energiju, što je čini prikladnim izborom za svaki dom. Dodatno, mehanička filtarska spužva štiti pumpu od grubih nečistoća, pridonoseći duljem životnom vijeku fontane.

Ova fontana trenutno košta 25 eura i možete je kupiti na Zoohitu.

Zašto biste trebali nabaviti fontanu s vodom za mačke?

Mačke, kao i sva živa bića, zahtijevaju stalan unos vode za svoje cjelokupno zdravlje i dobrobit. Dok neke mačke mogu biti zadovoljne pitkom vodom iz zdjelice, postoji nekoliko razloga zašto bi vlasnici mačaka mogli razmisliti o ulaganju u fontanu za svoje mačje društvo:

Instinktivno ponašanje:

Mačke imaju prirodni instinkt traženja vode koja se kreće. U divljini se tekuća voda često povezuje sa svježinom i vjerojatnije je da je sigurna za piće. Domaće mačke mogu zadržati ovaj instinkt, a fontana s vodom koja cirkulira može privući ovu želju, potičući ih da piju više.

Povećana hidratacija:

Mnoge mačke su sklone dehidraciji jer ne konzumiraju dovoljno vode. Ovo može biti posebno zabrinjavajuće za mačke na prehrani sa suhim komadićima, jer one možda neće dobiti dovoljno vlage samo iz hrane. Dehidrirana mačka također može prestati jesti.

Fontana može navesti mačke da piju više vode, pospješujući bolju hidrataciju i smanjujući rizik od problema s mokraćnim traktom i bubrezima.

Ako sumnjate da je vaša mačka dehidrirala, trebali biste pročitati moj članak o koliko često mačke trebaju mokriti?

Prevencija stagnacije:

Mačke su osjetljive na okus i miris vode. Ustajala voda u posudi može nakupiti prašinu, krhotine i nečistoće, što je čini neprivlačnom za mačke. Vodena fontana neprestano cirkulira vodu, sprječava stagnaciju i održava svjež okus koji može biti primamljiviji za vašu mačku.

Promicanje zdravlja bubrega:

Adekvatan unos vode ključan je za održavanje zdravlja bubrega kod mačaka. Bubrezi igraju vitalnu ulogu u filtriranju toksina iz krvotoka, a odgovarajuća hidratacija podupire njihovu funkciju. Fontana potiče mačke da piju više vode, potencijalno smanjujući rizik od problema povezanih s bubrezima kako stare.

Zabava i mentalna stimulacija:

Fontane su izvor zabave i mentalne stimulacije za mačke. Kretanje vode može zaokupiti njihovu pozornost i zaokupiti njihovu prirodnu znatiželju. To može biti posebno korisno za kućne mačke koje mogu imati ograničene mogućnosti za istraživanje i igru.

Smanjeni rizik od stomatoloških problema:

Pijenje više vode može pridonijeti boljem oralnom zdravlju mačaka. Adekvatna hidratacija pomaže u sprječavanju stvaranja urinarnih kristala i može smanjiti rizik od problema sa zubima ispiranjem čestica hrane koje bi se inače mogle zalijepiti za zube.

Pogodnost za zaposlene vlasnike:

Fontane za mačke, osobito one s većim spremnicima, pružaju prikladno rješenje za vlasnike kućnih ljubimaca koji možda neće uvijek biti dostupni za punjenje zdjelica s vodom više puta dnevno. Ovo je posebno korisno za one koji imaju zauzet raspored ili one koji često putuju.

Zaključak:

Ulaganje u fontanu za mačke je mudra odluka koja nadilazi puku pogodnost – to je posvećenost zdravlju i sreći vaših mačjih prijatelja. Fontane za piće Camon Automatic, Hagen Catit Pixi, AONBOY i Neptun nude jedinstvene značajke koje zadovoljavaju različite preferencije i potrebe. Koju god fontanu odabrali, svojim mačkama ćete sigurno pružiti osvježavajuću oazu koja potiče hidrataciju i osigurava njihovu dobrobit. Vaši mačji prijatelji zaslužuju najbolje, a ove fontane pružaju upravo to – savršeno rješenje za hidrataciju sretnih i zdravih mačaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *